
Gro Skøien Johannessen
Seniorforsker, Forskning mattrygghet og dyrehelse
- Fagområder:
- Matbakteriologi, Mattrygghet
- Vis telefonnummer
- Send e-post
Forskningsprosjekter
Rapporter
- Hygienisation of fish sludge from biogas production
- Referansefunksjoner - Årsrapport 2024
- Referansefunksjon - årsrapport 2023
- Patogene Yersinia enterocolitica i spiseferdige næringsmidler og hele spiseferdige vegetabiler
- Referansefunksjoner - årsrapport 2022
- Surveillance Programmes 2020 - Summary of results
- Overvåkningsprogrammene 2020 - Sammenstilling av resultater
- Antimikrobiell resistens i terrestrisk miljø
- Antimikrobiell resistens hos dyr og i mat - status i Norge i 2020
- Zoonotiske E. coli hos storfe
- Kan utilsiktede utslipp av genmodifiserte mikroorganismer utgjøre en risiko for miljø og helse?
- Sluttrapport: Smittestoffer i vegetabilske næringsmidler
- Kartlegging av potensielt sykdomsfremkallende Escherichia coli i kjøtt importert fra 3.land
- Sluttrapport: E.coli O111 og O145 hos sau
- Patogene Yersinia enterocolitica i svineprodukter
- Kunnskapsstatus knyttet til mattrygghet og smittespredning
- Campylobacter spp. hos kylling og kalkun i Norge
- Kartlegging av E.coli hos sau - sluttrapport
- Overvåkningsprogrammene 2019 - Sammenstilling av resultater
- Surveillance Programmes 2019 - Summary of results
- Lav forekomst av E. coli og Salmonella i friske spiseklare vegetabiler
- Referansefunksjoner - årsrapport 2021
- Shigatoksin-produserende Escherichia coli i hvetemel 2021
- Antimikrobiell resistens hos dyr og i mat - status i Norge i 2020
Vitenskapelige artikler
- Fish Sludge as Feed in Circular Bioproduction: Overview of Biological and Chemical Hazards in Fish Sludge and Their Potential Fate via Ingestion by Invertebrates
- A large outbreak of multiple Salmonella serovars linked to alfalfa sprouts in Norway, October to December 2024
- Molecular detection of Toxoplasma gondii in ready-to-eat salad mixes: multi-country survey using a validated and harmonised standard operating procedure, Europe, 2021 to 2022
- Fish Sludge as Feed in Circular Bioproduction: Overview of Biological and Chemical Hazards in Fish Sludge and Their Potential Fate via Ingestion by Invertebrates
- Antimicrobial Resistance in the Terrestrial Environment of Agricultural Landscapes in Norway
- Detection and characterization of Campylobacter in air samples from poultry houses using shot-gun metagenomics – a pilot study
- Assessment of poultry process hygiene and bacterial dynamics along two broiler slughter lines in Norway
- The Heat is on: Modeling the Persistence of ESBL-Producing E. coli in Blue Mussels under Meal Preparation
- Persistence of a stx-encoding bacteriophage in minced meat investigated by Application of an improved DNA extraction Method and digital droplet PCR.
- Comparison of four sampling Methods for microbiological quantification on broiler carcasses.