Klima- og miljøministeren møtte tiltaksgruppa mot pukkellaks

Kompetansegruppa for tiltak mot den invaderende pukkellaksen har hatt befaringer i ulike vassdrag i Øst-Finnmark denne uka og snakket med ressurspersoner om bruk av forskjellige felletyper. Klima- og miljøminister med følge var til stede og fikk en orientering av gruppa om situasjonen.

24. august møtte tiltaksgruppa klima- og miljøminister Espen Barth Eid med følge samt en delegasjon fra Statsforvalteren ved Tana bru. Klima-og miljøministeren ble orientert om gruppas arbeid og det ble anledning til en samtale om potensielle utfordringer med den forventede invasjonen av pukkellaks sommeren 2023. Det ble trukket paralleller til kampen mot lakseparasitten Gyrodactylus salaris og sur nedbør, alle store miljøutfordringer som har krevd massiv innsats og bekjempelse fra mange.

Tiltaksgruppa var der i tre dager og har i denne omgangen besøkt mange vassdrag mellom grense Jacobselv og Storelva i Berlevåg og fått ta i øyesyn flere ulike felletyper og snakket med en mange ulike ressurspersoner med erfaring i bruk av disse.

Tiltaksgruppen mot pukkellaks ble opprettet av Miljødirektoratet vinteren 2022. Gruppa skal gi råd om fangstmetoder, prioritering av vassdrag og hvordan pukkellaks skal bekjempes. VIs representant i gruppa er Roar Sandodden som også er sekretær for gruppa.

Les tidligere saker om pukkellaks:

Fant smitte hos pukkellaks

Pukkellaks oppdaget i flere norske elver

 

Del artikkel