Veterinærinstituttet deltok på NATO-øvelse

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttets beredskapsdirektør og forskere fra instituttet deltok noen dager i NATO-øvelsen «Trident Juncture 2018» som foregikk i Norge nylig.

-Veterinærinstituttet har en rolle i det sivile beredskapssystemet i Norge som er en del av NATO. Øvelsen dreide seg om samarbeid med alle aktørene innenfor sikkerhetsområdet, både sivilt og militært samarbeid. Vi var med på øvelsen for å gi råd og arrangere rensing av personell og områder etter en bioterrorhendelse. Vi var med i tre dagers øvelse, hvor av to dager oppe i Hedmark for å se på disse spesiale styrkene og en dag med gjennomgang på Veterinærinstituttet for å se på roller, ansvar og utfordringer i forbindelse med øvelsen, forteller Jorun Jarp, beredskaps- og sikkerhetsdirektør ved Veterinærinstituttet.

Jorun påpeker at øvelsen er viktig for instituttet for å få klarere bilde av hvilken rolle de enkelte i organisasjonen skal ha og for å styrke samhandlingen mellom de forskjellige aktørene. -Dette er en ledd i å utvikle beredskapsrollen i Veterinærinstituttet, sier Jarp.

NATO-øvelsen «Trident Juncture 2018» er den største militære aktiviteten i Norge på mange tiår. Rundt 40. 000 soldater, ca. 130 fly og ca. 60 fartøyer vil delta på øvelsen, og 12. 000 av disse befant seg i Hedmark i dagene mellom 25. oktober og 7. november.

Del artikkel