Veterinærinstituttet analyserer prøver på åpen dag hos AniCura dyreklinikk

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttet hjelper veterinærene på AniCura Grünerløkka med å ta og analysere prøver når dyreklinikken åpner dørene og tilbyr gratis behandling av hunder og katter som kan trenge litt ekstra hjelp lørdag 10. november.

- Laboratorieanalyser er ofte viktig for å kunne stille riktig diagnose og dermed gi dyrene rett behandling. Veterinærinstituttet har et ansvar for god helse og velferd for alle dyr. Derfor hjelper vi til når AniCura på en god måte stiller opp for hunder og katter som kan trenge litt ekstra hjelp, sier Hannah Jørgensen, veterinær og smådyransvarlig ved Veterinærinstituttet.

For andre år på rad bidrar Veterinærinstituttet når dyreklinikken AniCura på Grünerløkka i Oslo åpner dørene og tilbyr gratis behandling til hunder og katter av vanskeligstilte eiere.

Veterinærinstituttets bidrag er gratis diagnostiske undersøkelser av prøver som blir tatt på dagen, samt oppfølgingsprøver.

- Vi er glade for å kunne bidra også i år, sier Charles Albin-Amiot, laboratorieleder og primus motor ved Veterinærinstituttet.

Tilbud til smådyrklinikkene

Veterinærinstituttet utfører laboratoriediagnostikk innen blant annet mikrobiologi og patologi og mottar rutinemessig prøver fra dyreklinikker i hele landet. Dette er en viktig diagnostisk tjeneste for veterinærene og bidrar også til overvåkning av ulike smittestoff og antibiotikaresistens hos norske dyr.

Del artikkel