UDs aspiranter lærer om landbruk og mat i et internasjonalt perspektiv

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttet var vertskap da utenriksdepartementets aspiranter fikk informasjon om mat- og landbrukssektoren i et internasjonalt perspektiv, inkludert beredskap og helsetrusler i en Én helse-sammenheng.

Fredag 15. oktober kom UDs aspiranter til Veterinærinstituttets nye lokaler på Ås. Dette er fjerde året Veterinærinstituttet er vertskap for aspirantkurset. De fikk en grundig orientering om viktige globale problemstillinger knyttet til landbruks- og matsektoren.

20210308 VetInst portrett 183_Profile.jpg
Carlos das Neves. Foto: Eivind Røhne

 -Det er ekstremt viktig at våre fremtidige diplomater er godt kjent med viktigheten av bærekraftige matsystemer, friske dyr, planter og økosystemer. Sammen med våre kolleger i NIBIO, Mattilsynet, Innovasjon Norge og LMD, har vi gitt dem et godt bilde av hva vi gjør i Norge. Kunnskapen som vi utvikler her bidrar til våre internasjonale oppdrag og forpliktelser på dette feltet. Å oppnå målene er avhengig av oss alle, unge diplomater også, sier Carlos das Neves, direktør for Forskning og internasjonalisering ved Veterinærinstituttet. 

Se video med aspirantene Linda W. Dingmeijok og Simon Torp som skal hhv til Malawi og Sør-Sudan, og Line Bøystad fra LMD.

Kurset er en del av opplæringen som UD gjennomfører og skal gi deres nye aspiranter en innføring i norsk utenrikspolitikk, næringsliv, kulturliv og samfunnsliv.  

Landbruks- og matdepartementet (LMD) bidrar til at aspirantene får informasjon om mat- og landbrukssektoren i et internasjonalt perspektiv, og etter to år i Oslo, innplasseres aspirantene det tredje året ved én av Norges over 100 utenriksstasjoner.

Del artikkel