Podcast med statsråd Bollestad: En ny epoke for fortsatt samfunnsinnsats og beredskap

-Gratulerer med flytting til et nytt fantastisk bygg på Ås. Dette er starten på en ny epoke for fortsatt samfunnsinnsats og beredskap mot sykdom og smitte som kan ramme dyr og mennesker, sier landbruks og matminister Olaug V. Bollestad.

Bollestad er, sammen med konstituert administrerende direktør Jorun Jarp, gjest i en ny episode i Veterinærinstituttets podcast, VETpodden.

Etter snart 130 år i Oslo er det en stor begivenhet å ta i bruk et nytt og skreddersydd bygg på Ås med unike og moderne fasiliteter, samlokalisert med Veterinærhøgskolen NMBU.

Viktig støttespiller opp mot god folkehelse

-Veterinærinstituttets samfunnsoppdrag er å bidra til trygg mat, god helse og velferd for dyr og fisk, men også for mennesker og miljø når disse tingene er forbundet. Dere er en viktig støttespiller opp mot god folkehelse for dette hanger sammen i et én-helse-perspektiv. For meg som en tidligere sykepleier i spesialisthelsetjenesten så tenker jeg at Veterinærinstituttet er ekstrem viktig. Jeg har hatt gleden av å besøke byggeplassen på Ås tidligere, og det er imponerende hvilke unike, moderne, og vi må vel kunne kalle det verdensledende fasiliteter dere nå får. Jeg håper at når dere alle er på plass på Ås så skal dere tenke; Her skal vi bygge et godt samarbeid og fremtidsrettet fagmiljø, sier Bollestad.

Jorun Jarp sier at det er en glede og et privilegium når samfunnet satser så mye på det veterinærmedisinske for å trygge oss og dyrene våre mot mulige helsefarer og sykdommer.

Topp moderne fasiliteter på Ås

-Vi kjenner på at samfunnet investerer i å gi arbeidet vårt gode vilkår. Det er topp moderne laboratorier, obduksjonssaler og vitenskapelig utstyr, og alt med meget høy biosikkerhet. Det vil virkeliggjøre vårt ønske om å bidra med stadig ny kunnskap for å verne samfunnet mot alvorlige sykdommer, farlige smittestoffer og utrygg mat, forteller Jarp.

Her kan du høre på hele episoden. 

→ Her finner du alle episoder i VETpodden.

Del artikkel