Legger om innsending av fiskeprøver for diagnostikk

Veterinærinstituttet er i gang med omlegging til digitalisert diagnostikk samlet i Harstad. Fiskehelsetjenester og oppdrettere som hittil har sendt prøver til diagnostikk i Trondheim, skal fra nå sende til Harstad. Alle andre skal fortsette som før inntil videre.

Den private fiskehelsetjenesten Åkerblå, er først ute med å endre innsendingssted fra Trondheim til Harstad. Også alle andre som hittil har sendt inn prøver til Veterinærinstituttet i Trondheim, skal fra nå sende til Harstad. Fiskehelsetjenester og oppdrettsselskaper som sender prøver til Bergen og Oslo, skal inntil videre ikke endre innsendingssted før de får ny informasjon.

– For å sikre at alt fungerer som det skal, tar vi overgangen stegvis. Vi regner med at en omlegging til digital diagnostikk samlet i Harstad, vil være fullt implementert ved nyttår, sier avdelingsdirektør for fiskehelse, Edgar Brun ved Veterinærinstituttet.

Som «pilot-bruker» sender Åkerblå prøver til Harstad, hvor de digitaliseres og er klare for avlesing og tolking for riktig fagperson som kan være lokalisert hvor som helst i landet. Det nasjonale senteret for fiskediagnostikk i Harstad vil etter planen formelt åpnes 24. september.

→ Her finner du spørsmål og svar om omlegging av innsendingsrutiner for fisk
Her finner du informasjon om innsending, post og frakt

Del artikkel