Forsker ved Veterinærinstituttet vant Fagbokprisen 2020

Denne saken er eldre enn to år

Forsker Jannicke Wiik-Nielsen har fått Kulturdepartementets fagbokpris for barn og ungdom 2020 for sine insektsbilder i boken Tett på insekter og småkryp. Prisen ble delt ut av kulturminister Abid Q. Raja.

 

-Fagbokprisen er veldig viktig for meg fordi den viser at det er flere enn meg som synes at det er fascinerende med en liten titt inn i insektenes og småkrypenes verden. Jeg håper at det gjør at vi ønsker å ta bedre vare på dem i hverdagen, uavhengig av pekefingeren som truer med at de er i nedgang, sier Wiik-Nielsen som vant prisen sammen med sine medforfattere Dag O. Hessen og Ole Mathismoen.

Hun har tatt bildene gjennom et elektronmikroskop. De gir unike glimt inn i en skjult verden. I juryleders tale om prisen sier: 

"Årets vinnere av fagbokprisen er Jannicke Wiik-Nielsen, Ole Mathismoen og Dag O. Hessen med boka Tett på insekter og småkryp der fotografiene er den store stjerna. Insekter og småkryp er forstørret opptil 10 000 ganger ved hjelp av skanning-elektronmikroskop. Bildekvaliteten er utrolig god, og viser i dette tilfellet bokmediets fortrinn framfor bildesøk på nettet. Samspillet mellom fotografier, fargetegninger, solid verbaltekst, innholdsfortegnelse og fyldig kildeliste gjør dette til ei fagbok av høy kvalitet". 

Her kan du se intervju med vinnerne. 

Del artikkel