Edgar Brun ny direktør for Avdeling fiskehelse

Edgar Brun tiltrådte 1. juni som ny direktør for Avdeling fiskehelse ved Veterinærinstituttet.

- Det er en spennende stilling på en avdeling med mange ideer og muligheter. Veterinærinstituttets viktigste funksjon er beredskap og kompetanseutvikling for å avverge helsetrusler mot fisk, dyr og mennesker. En viktig del av vårt samfunnsoppdrag er å utvikle og gi kunnskapsbasert støtte til myndighetene til bruk i beredskap og rådgiving. Gjennom diagnostikk og forskning bidrar vi til å legge grunnlag for bærekraftig vekst av oppdrettsnæringen med hensyn på velferd og helse hos oppdrettsfisken, sier Edgar Brun.

-Jeg er veldig glad for at Edgar har i dag takket ja til tilbudet om å bli ny avdelingsdirektør for fiskehelse. Edgar er anerkjent som meget dyktig faglig både i og utenfor Veterinærinstituttet, og vil få stor betydning for instituttets videre satsing i blå sektor, sier administrerende direktør Gaute Lenvik. 

Edgar er utdannet veterinær fra Norges veterinærhøgskole i 1981 og med dr. scient-grad i 1986 fra samme institusjon. Han har en Master i epidemiologi fra The London School of Hygiene & Tropical Medicine, University of London fra 2001. Han har ledet Seksjon for epidemiologi siden 2006.

Del artikkel