Ny bok om vaksinasjon

Denne saken er eldre enn to år

Boken Vaksinasjon av dyr er nå klar for salg. Veterinærinstituttets Roar Gudding er redaktør, og forfatter av flere kapitler i boka.

Friske dyr er et mål for alle dyreeiere, både av hensyn til dyrenes velferd og på grunn av at helsetilstanden er viktig for økonomien i enhver biologisk produksjon. God dyrehelse bidrar dessuten til at forbrukerne opplever animalske produkter som trygge.

Vaksinasjon er et viktig virkemiddel i arbeidet med å forebygge infeksjonssykdommer hos landdyr og fisk. Denne boka gir en samlet presentasjon av vaksinasjon som forebyggende tiltak i veterinærmedisinen.

Boka består av en generell og en spesiell del. I den generelle delen omtales immunprofylaksens historie, vaksinasjon som forebyggende tiltak, vaksinenes innhold og sammensetning, immunsvaret etter vaksinasjon, vaksinasjon i praksis, bivirkninger, produksjon av vaksiner, regelverk for vaksiner og fremtidas vaksinologi.

Den spesielle delen gir informasjon om vaksinasjon mot aktuelle norske sykdommer hos fisk, fjørfe, gris, hest, hund, katt, pelsdyr, småfe og storfe. Endelig er det et kapittel om vaksinasjon mot alvorlige smittsomme sykdommer.

Boka er primært skrevet for å gi studenter innen veterinærmedisin og fiskehelse en samlet beskrivelse av fagområdet, men vil også være nyttig for veterinærer og andre som arbeider med, eller har interesse for, forebyggende helsearbeid hos landdyr og fisk.

Forfatterne er alle spesialister innen fagområdet vaksiner og vaksinasjon. De fleste av forfatterne er ansatt ved Veterinærinstituttet eller Norges veterinærhøgskole der de har ansvar for undervisning eller rådgivning om bruk av vaksiner.

Boka kan kjøpes i bokhandelen Akademikas avdeling ved Norges veterinærhøgskole.

Akademika Veterinær
Ullevålsvn. 72, 0454 Oslo
Tlf. 2246 9207 / Faks. 2246 9207
Epost: veterinar@akademika.no

Åpningstider
Mandag - Torsdag 09.00 - 16.30
Fredag 09.00 - 15.00
Lørdag Stengt

Del artikkel