Det finnes mange krav som må ivaretas ved prøvetaking og laboratorieanalyse av næringsmidler. Ved utarbeidelse av kravspesifikasjoner må det tas hensyn til behov og regelverk.
Kurset vil forsøke å gi en bakgrunn som gjør det lettere for myndigheter, laboratorier, næringsmiddelprodusenter og andre aktører i markedet å spesifisere sine behov i forbindelse med kjøp av laboratorieanalyser.
Det kan også være fordelaktig for laboratorier som skal gi tilbud på analysetjenester, å kjenne til grunnlaget for kravspesifikasjonene. Kurset er basert på NMKL-prosedyre nr. 17.
Målgruppe:
· Næringsmiddelmyndigheter og andre myndigheter, kjøpere av analysetjenester
· Laboratorier som kjøper interne/eksterne analyser
· Næringsmiddelprodusenter som kjøper analyser i forbindelse med egenkontroll
· Laboratorieansatte – for å se hva myndighetene krever
Tid og sted:
Norge, 26. mai 2008 – Oslo (Adamstua, Veterinærinstituttet)
Last ned kursprogram:
Kursavgift: NOK 2500,- inkl. kursmateriell (NMKL-prosedyre nr. 17) + lunsj og forfriskninger.
Bindende påmelding til: nmkl@vetinst.no
Påmeldingsfrist: 28. april 2008