Forsker på kylling uten antibiotika

Denne saken er eldre enn to år

For at den norske fjørfenæringens mål om å avvikle bruken av narasin skal bli oppfylt og gjøres på best mulig vis, trengs det et solid kunnskapsgrunnlag. Dette skal Veterinærinstituttet, kyllingnæringen, Universitetet for miljø- og biovitenskap og Universitetet i belgiske Gent bidra med gjennom forskningsprosjektet «Koksfri kylling».

Forskningsprosjektet «Koksfri kylling» er i dag er trukket frem i VG i forbindelse med at norsk kylling er forventet å avslutte bruken av narasin tidligere enn først antatt på grunn av press fra forbrukere og media. Prosjektleder Magne Kaldhusdal understreker at dagens bruk av narasin ikke fører til at kyllingkjøtt inneholder antibiotika, og det finnes heller ingen dokumentasjon på at bruk av narasin kan føre til utvikling av resistens mot antibiotika som er viktige for sykdomsbehandling. Men næringens arbeid med å finne fram til en driftsform uten bruk av narasin vil bidra til en ytterligere styrking av det omfattende sykdomsforebyggende arbeidet som allerede er gjort.

Kaldhusdal mener norsk fjørfenæring har grunn til å være stolt over dette arbeidet, som har ført til at Norge ligger blant de land som har aller lavest forbruk av antibiotika i fjørfeoppdrettet.

Les mer om forskningsprosjektet «Koksfri kylling».

Les nyhetssaken «Nå kommer kyllinger uten antibiotika» på VG.

 

Oppdatert 20.06.15. Red.

Del artikkel