Argus nr 3 2013

Denne saken er eldre enn to år

Hovedtemaene i dette nummeret er mattrygghet og spiseklar mat, amøbegjellesykdom og Veterinærinstituttets lakselusforskning.

Spiseklar mat er blitt en nødvendighet for mange i en travel hverdag. Slik mat har iblant en «mikrobemiks» som utfordrer mattryggheten. EU-prosjektet STARTEC skal hjelpe industrien å gjøre trygge valg i produksjonen av slik mat.

Denne høsten har vi sett en eksplosiv spredning av amøbegjellesykdom (AGD). Veterinærinstituttet prøver å finne ut hva som er årsaken til at amøbegjellsykdommen har blomstret opp. Et av prosjektene vi jobber med å dyrke amøber for å teste i hvilket miljø amøbene evner å overleve og formere seg.  Nå kan du lese om forsøkene i «amøbegartneriet» vårt og om arbeidet for å lære mer om spredning og spredningseffekter.

Du kan også lese om Veterinærinstituttets lakselusforskning og luftveisinfeksjoner hos høner.

Les tidligere utgaver av Argus

Bladet er gratis og kan sendes deg som papir- eller elektronisk utgave ved henvendelse til kommunikasjon@vetinst.no merket ARGUS

Del artikkel