Animasjonsfilm om Veterinærinstituttets luseverktøy

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttet har lansert en animasjonsfilm om instituttets luseverktøy; lusekart og lusekalkulator, som skal skal hjelpe oppdretteren med å holde lusetallet nede.

Animasjonsfilmen ble lansert i forbindelse med AquaNor-messen som startet i Trondheim i dag 15. august og varer til 18. august. 

Lusekartet er et nettbasert verktøy som viser smittepress fra lakselus i hele Norge, der en også kan zoome seg inn på bestemte områder. Verktøyet gir oppdrettere og inspektører i Mattilsynet ukentlig oppdatering av situasjonen og mulighet for å se to uker fram i tid. Kartene kan også benyttes som historisk dokumentasjon for utviklingen av smittepresset for lus. 

Lusekalkulatoren er et nettbasert verktøy som den enkelte oppdretter kan bruke for å finne ut hvor mange lus det vil bli i hver enkelt merd på sitt anlegg i løpet av de påfølgende tre uker. 

Fra tirsdag til torsdag 15.-17. august vil våre forskere Kari Olli Helgesen, Hildegunn Viljugrein og Peder A. Jansen presentere disse verktøyene på AquaNor-messen på stand A2-639.

Veterinærinstituttets lusekart.

Veterinærinstituttets lusekalkulator. 

Del artikkel