Utenriksdepartementets aspiranter lærer om landbruks- og matsektoren

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttet var vertskap da utenriksdepartementets aspiranter fikk informasjon om mat- og landbrukssektoren i et internasjonalt perspektiv, inkludert beredskap og helsetrusler i én helse sammenheng. 

Dette er tredje året Veterinærinstituttet er vertskap for aspirantene. På UDs aspirantkurs får 15-16 personer hvert år får en innføring i tjenestens forskjellige arbeidsoppgaver.  Aspirantene fikk en grundig orientering om viktige globale problemstillinger knyttet til landbruks- og matsektoren. Etter to år i Oslo, innplasseres aspirantene det tredje året ved én av Norges 103 utenriksstasjoner.

- Vårt hovedbudskap til aspirantene er betydningen av dyre- og fiskehelse i et én helseperspektiv, og hvor grunnleggende dette er i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål som er satt for 2030, forteller administrerende direktør ved Veterinærinstituttet Gaute Lenvik.

I løpet av dagen fikk aspirantene presentasjoner fra Veterinærinstituttet, Landbruks- og matdepartementet, Mattilsynet, NIBIO og Innovasjon Norge.

HTB.jpg

-For meg så har det vært verdifullt å få med meg hvor viktig og kompleks landbruks- og matpolitikken er i Norge, både i departementet og i de underliggende etatene og instituttene. Det er viktig å ha fått muligheten for å forstå kompleksiteten, at det ikke bare handler om melk og kjøtt, men om én helse om hvordan dyrehelse og menneskers helse henger sammen, sier aspirant Hanne Twedt Berli.

Magnus.jpg

-Det har vært en svært lærerik dag og har åpnet døren litt mer for oss på matsikkerhet, mattrygghet og landbrukssektoren i forbindelse med både internasjonal utvikling og handel, noe som er veldig verdifullt for oss som er nye i utenrikstjenesten. Dette er svært nyttig for meg som skal til Kenya hvor dette er veldig relevant, sier aspirant Magnus Lorentzen.

Del artikkel