Veterinærinstituttet kjemper om EU midler

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttet har i 2007 og 2008 deltatt i til sammen 12 prosjektsøknader til EUs 7. rammeprogram for forskning og teknologi (7RP). Tre av disse søknadene, innen to innen området 'trygg mat' og ett innen algetoksiner i skjell, er innvilget.

Den ene søknaden omfatter et stort forskningsprosjekt innen området ”trygg mat” hvor formålet er å utvikle nye prøvetakingsmetoder for matvarer for dermed og gi bedre grunnlag for risikovurderinger. Den andre søknaden gikk på et Marie Curie International Incoming Fellowship hvor Veterinærinstituttet har sikret seg en topp-forsker fra New Zealand som arbeider med algegifter i skjell. Dette er den eneste norske søknaden innenfor Marie Curie International Incoming Fellowship som har blitt innvilget så langt i 7RP. Det siste prosjektet dreier seg om prioner og beskyttelse av mat, fôr og miljø.

 

Veterinærinstituttet var med på to andre søknader som ble rangert først innen sitt tematiske område, men som ikke ble innvilget. EU kommisjonen hadde ambisjon om at den beste søknaden innen hvert tematisk område skulle finansieres, men totalbudsjettet for denne utlysingen var ikke stort nok til å finansiere vinneren innen alle områdene.

 

Veterinærinstituttet var koordinator for to av forskningsprosjektsøknadene og begge kom på andreplass innen sine respektive grupper. Den ene søknaden omhandlet et stort forskningsprosjekt innen utvikling av risikobaserte overvåkingssystemer for smittestoffer hos marin villfisk i nordområdene og hos ferskvannsfisk og pattedyr i nordområdene og Alpene. Den andre søknaden var et lite forskningsprosjekt som fokuserte på utvikling av probiotika til bruk i fiskeoppdrett.

 

I 2007 ble et ettårig ERA-net prosjekt, CampEc-NET, med Veterinærinstituttet som koordinator innvilget. Prosjektet har hatt deltagere fra 25 institusjoner i 11 land. Prosjektet har hatt som mål å samordne overvåkingen av Camoylobacter og E. coli diagnostikken ved veterinærmedisinske og medisinske laboratorier i Europa.

 

 

Tabellen under viser de tematiske områdene i EUs 7. rammeprogram for forskning og teknologi som Veterinærinstituttet har bidratt med søknader innenfor i 2007 og 2008 og utfallet av evalueringene.

 

Tema for utlysing

Type prosjekt

Antall søknader

Poengsum VI-søknad1)

Plassering VI-søknad

Food sampling strategies for risk analysis

Stort forskningsprosjekt

42)

13,5

1

Protecting animal and human health from prions in food, feed and the environment

Stort forskningsprosjekt

22)

13,5

1

Improved epidemiological tools for zoonoses: application of geographical information for live animals and animal products

Nettverks-samarbeid

12)

12

1

3)Using new technologies to identify (re-)emerging pathogens from wildlife reservoirs

Stort forskningsprosjekt

32)

12

2

Essential biological functions for the most relevant stages of aquaculture fish life-history

Stort forskningsprosjekt

32)

13

2

Detecting contaminants in the food and feed chain

Stort forskningsprosjekt

11

11,5

2

Neglected zoonoses in developing countries: integrated approach for the improvement of their control in animals

Stort forskningsprosjekt

42)

11,5

3

3) Microbial control for more sustainable aquaculture

Lite forskningsprosjekt

8

12

2

Improving production animal health and food safety through investigating the gut function of farm animals, the gastro-intestinal microflora and their interactions

Lite forskningsprosjekt

11

13

2

Reducing mycotoxin contamination in the food and feed chain

Stort forskningsprosjekt

 

Falt ut under trinn1 evalueringen

0

3) Marie Curie International Incoming Fellowship

Forskermobilitet

562

87

Innvilget

3) Marie Currie Action: “Intra-European Fellowships for Career Development”

Forskermobilitet

1672

79,1

Ikke innvilget

1) Maks oppnåelig poengsum for forskningsprosjekter og nettverksprosjekter er 15. Søknader med score lavere enn 10 betraktes som ikke-støtteverdige. Maks oppnåelig poengsum for Marie Curie Actions er 100. Søknader med score over 70 betraktes som støtteverdige.

2) Angir antall søknader som var med i trinn 2 av søknadsprosessen. I første trinn av søknadsprosessen falt alle søknader som kvalitativt ikke var gode nok ut prosessen og de fikk dermed ikke komme tilbake med ny og fullstendig søknad til trinn 2.

3) Tematiske områder hvor VI var koordinator for søknad

 

Veterinærinstituttets kontaktperson
Arne Flåøyen, avdelingsdirektør
Telefon 2321 6270
Mobil 4822 4286
e-post: arne.flaoyen@vetinst.no

Del artikkel