-Utlysningen er resultat av en omstrukturering av Veterinærinstituttet som skal implementeres 1. oktober 2016. Dette er viktig for å møte eksterne behov og å fylle vårt samfunnsoppdrag bl.a. med flere forskningsgrupper og tettere kontakt med brukerne våre, sier adm. dir. Gudmund Holstad.
Ny struktur
Den nye organisasjonsstrukturen som nå skal implementeres har tre fagavdelinger, avdeling for administrasjon og virksomhetsstyring og avdeling for IKT, kommunikasjon og markedsføring. Fagavdelingene er avdeling for fiske- og skjellhelse, avdeling for dyrehelse og trygg mat og avdeling for laboratoriefag og –teknologi.
Målet med den nye organisasjonsstrukturen er å skape en dynamisk og framtidsrettet prosjektorganisasjon. Formålet er støtte videre framgangen i forskningen ved instituttet samtidig som behovene i forvaltningen for kunnskapsstøtte og i næringene for oppdrag skal møtes langt bedre. Å skille mellom såkalt «blå» sektor (marin) og «rød-grønn» sektor (landdyr og mat) sektor samt å samle laboratoriene i «midten», er hovedgrepene i den nye organisasjonsstrukturen.
-Dette er to faglige lederstillinger vi har store forventinger til. De som får jobben, vil få veldig sentrale posisjoner til å bygge opp våre faglige satsinger innen disse to feltene. Derfor håper vi at det melder seg gode kandidater i søknadsprosessen, fortsetter Holstad. Alle avdelingsdirektører vil inngå i hans ledergruppe.
Om dyrehelse og trygg mat
-Avdeling for dyrehelse og trygg mat har som oppgave å bidra til å være en beredskaps- og forskningsavdeling i toppklasse. Dette skal vi oppnå ved å være driveren til at Veterinærinstituttet er et av de ledende fagmiljøene i Europa innen dyrehelse og trygg mat. Vi skal være det beste fagmiljøet innen sykdomsoppklaring og sykdomsovervåking i Norge innen områdene dyrehelse, zoonoser og mattrygghet, forklarer Holstad.
Avdelingen forsker blant annet på dyrevelferd, mikrobiell resistens, tarmhelse og mikrobiota og mykobakterieinfeksjoner. Avdelingen har ca 95 årsverk, fordelt på fire seksjoner og to forskningsenheter.
-Den nye avdelingsdirektøren skal lede vår kunnskapsstøtte til myndighetene med fokus på forskning og innovasjonsvirksomhet samt oppdrag. Vedkommende skal ha betydelig kontakt med internasjonale og nasjonale fagmiljøer samt med myndigheter, forskningsråd og næringa, for å nevne noen.
Om laboratorifag og –teknologi
-Avdelingen skal bidra til at Veterinærinstituttet blir et ledende fagmiljø innen laboratoriedrift og teknologiutvikling innenfor sine områder. Vi ønsker å være blant de beste fagmiljøene innen laboratoriediagnostikk og laboratorieforskning i Europa innenfor våre fagområder, sier direktør Gudmund Holstad.
Avdelingen skal beherske og videreutvikle metodikk og teknologi, samt drifte, videreutvikle og harmonisere funksjoner som Nasjonalt referanselaboratorium (NRL), Internt referanselaboratorium (IRL) og kvalitetssystemet (KS), inkludert akkreditering. God serviceinnstilling og støtte for instituttets virkeområder kunnskapsstøtte, beredskap, oppdrag og forskning, sammen med å legge forholdene til rette for interne og eksterne forskere som arbeider ved enheten, er viktige arbeidsoppgaver. Avdelingen har ca 95 årsverk, fordelt på seks seksjoner.
-Den nye avdelingsdirektøren må være en pådriver og tilrettelegger for at de andre avdelingene blir hovedbrukerne av laboratoriene, og sikre at laboratorier, utstyr og teknologi ved Veterinærinstituttet blir godt utnyttet. Vedkommende skal sikre at de ansatte ved avdelingen blir delaktige i forskningsvirksomheten og forskergruppene ved hele instituttet.
Søknadsfrist
Utlysningene gjøres blant annet på Finn.no med søknadsfrist 17. juni 2016.
Utlysningen for laboratoriefag og –teknologi kan du lese her.