Skåre er nå avdelingsdirektør ved avdeling for fôr- og næringsmiddelhygiene ved Veterinærinstituttet. Nåværende forskningsdirektør, Bjørn Næss, vil fortsette i stillingen fram til ny avdelingsdirektør er på plass. Han vi da gå over som seniorrådgiver i forskningsledelsen. Det vil bety en styrking av arbeidet med forskningsstrategi- og rådgivning.
- En hovedoppgave vil være å legge til rette for økt kunnskapsproduksjon i et helkjedeperspektiv innen våre prioriterte fagområder; spesielt innen fiskehelse og miljø der instituttet i større grad bør integrere kunnskapsproduksjon i hele næringskjeden: fôr/mat, dyrehelse og trygg mat, kommenterer Skåre.
Skåre vil arbeide for økt internasjonalisering, både av forskningsfinansiering og utveksling og samarbeid mellom fagmiljøer i Norge og utlandet.
- Jeg ønsker å legge til rette for at våre forskere er best mulig i stand til å konkurrere om prosjekter og midler innen våre prioriterte områder, sier professoren.
Skåre har lang fartstid som forsker og kjenner hele kjeden i kunnskapsutviklingsprosessen.
- Jeg tror det er en styrke i denne stillingen at jeg i tillegg til å ha egen forskningserfaring også har deltatt i arbeid nasjonalt og internasjonalt med forskningsstrategi og prioriteringer innen ulike fagområder, ledet fler- og tverrfaglige forskningsprogram samt også har erfaring fra arbeid i feks vitenskapskomiteer og andre fora som er avhengig av forskningsbasert kompetanse og kunnskap.
Skåre, som er professor i miljøtoksikologi/kjemi har gjennom sin forskergjerning ledet en rekke fler- og tverrfaglige forskningsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt. Hun har også bla vært sentral i utviklingen av Norges Forskningsråd sin strategi på miljø- og helseforskning, og har vært en mye brukt rådgiver både nasjonalt og internasjonalt (blant andre WHO og UNEP).
Skåre har vært ansvarlig for etableringen og utviklingen av kjerneområdet mattrygghet ved Veterinærinstituttet. Arbeidet startet for ca. 10 år siden og sentralt i prosessen har vært utvikling av forskningsbasert forvaltningsstøtte på mattrygghet, utvikling av fagområdene mykologi og toksiologi også rettet mot dyre- og fiskehelse samt miljø.
I dag er mattrygghet et av instituttets tre hovedsatsningsområder. Avdelingen har internasjonal spisskompetanse på utvalgte fagområder og et meget solid faglig nettverk.