Tidligere Seksjon for produksjonsdyr heter nå Seksjon for husdyrhelse og velferd (Section for Farm Animal Health and Welfare).
-Vi har i tillegg til storfe, sau, geit, gris og fjørfe (produksjonsdyr) også fått dyreartsansvar for hest (farm animals). I tillegg er velferd kommet inn som en stor og viktig arbeidsportefølge på vår seksjon. Velferdarbeidet vårt dreier seg ikke bare om grønn sektor, men delvis også blå sektor; derfor ingen bindestrek etter "husdyrhelse", forklarer seksjonsleder Tormod Mørk.
Tidligere Avdeling for fôr- og næringsmiddelhygiene heter nå Avdeling for fôr- og mattrygghet (Department of Feed and Food Safety)
-Vi har ønsker å bruke begrepet mattrygghet i stedet for næringsmiddelhygiene, sier avdelingsdirektør Arne Flåøyen. -Mattrygghet er et relativt nytt begrep som raskt har festet seg i folks bevissthet og det kommuniserer bra til allmennheten. Næringsmiddelhygiene er et gammelt begrep som kommuniserer godt til fagfolk, men i de senere år har det i dagligtale ofte blitt erstattet med mattrygghet. ”Folk flest” skjønner bedre hva mattrygghet dreier seg om enn næringsmiddelhygiene, sier Flåøyen. -Vi ønsker også å beholde ”fôr-” i navnet fordi vi er så vidt vi vet, den eneste institusjonen i Norge som har et spesielt fokus på fôrtrygghet, avslutter han.
Seksjon for matbakteriologi og GMO (Section for Food Bacteriology and GMO) erstatter navnet Seksjon for fôr og næringsmiddelmikrobiologi.
- Ved opprettelsen av mykologiseksjonen ble arbeidet med sopp og mye av arbeidet med fôr overført til den nye seksjonen, forteller seksjonsleder Kofitsyo Cudjoe. -Det vil derfor være hensiktsmessig å presisere at denne seksjonen jobber primært med bakterier i mat. Seksjonen har over de siste 8-9 årene utviklet en sterk faggruppe som jobber med GMO og vi mener det er strategisk riktig og viktig å synliggjøre denne satsingen i seksjonens navn, sier han.