Webinar om sekvenseringsteknologi og hva dette kan brukes til
Hva er det? Har vi sett det før? Er det farlig?- En introduksjon til dypsekvensering (high throughput sequencing) og anvendelser for dyrehelse og matproduksjon.
Opptak fra webinaret 14. januar 2020.
Foredragsholdere:
- Cathrine Arnason Bøe – Introduksjon til dypsekvensering av DNA
- Karin Lagesen – Analyse av arvestoff
- Jannice Schau Slettemeås – Hva er det? Er det farlig?
- Camilla Sekse – Hva er det? Har vi sett det før?
Sykdomsfremkallende mikroorganismer er en stadig trussel for all matproduksjon og dyrehelse. Overvåkning og rask utbruddsoppklaring/smittesporing er essensielt for å opprettholde trygg matproduksjon, god dyrehelse/-velferd og redusere risikoen for smitte til mennesker.
DNA sekvensering er et kritisk verktøy for alle disse prosessene. Nyere sekvenseringsteknologi som dypsekvensering gir mer informasjon og flere muligheter enn tidligere. Seminaret vil forklare hva dypsekvensering er, muligheter for anvendelse innen diagnostisk mikrobiologi, overvåkningsprogrammer og smittesporing i tillegg til tilgjengelig dypsekvensering ved Veterinærinstituttet i dag.
Kurstilbudet er i regi av Veterinærinstituttets nasjonale kompetansesenter for produksjonsdyr.
- Hvor
- Digitalt
- Når
- 14. januar 2021, kl. 10.00 - 12.00