Seminar om sopp og mykotoksiner i næringskjeden

Veterinærinstituttet inviterer til et seminar om mykotoksiner på Vitenparken Campus Ås onsdag 7. mars fra klokken 9.30-15.00. Seminaret arrangeres i samarbeid med NIBIO.

«Sopp og mykotoksiner i næringskjeden - Hva er utfordringene og hvordan løser vi dem?» er hovedtema på seminaret. 

EFSA (European Food Safety Authority) la nylig fram en rapport om mykotoksiner der de konkluderte med at vi får i oss for mye mykotoksiner gjennom kostholdet vårt. Klimaendringer kan føre til både nye og økte problemer med sopp og mykotoksiner og vi ønsker derfor å belyse denne aktuelle problemstillingen og se på hvilken betydning det har for folk og dyr. 

Samtidig står Veterinærinstituttet foran en snarlig stor investering i utstyr og infrastruktur i forbindelse med at vi skal flytte til Ås i 2020. Vi vil gjerne ha med oss viktige aktører for å tenke høyt om hva vi trenger for å kunne møte utfordringene med mykotoksiner bedre.

På seminaret vil Veterinærinstituttet og NIBIO presentere pågående arbeid innen mykotoksiner. Det vil også bli en paneldiskusjon med følgende tema: «Hva er de viktigste utfordringene og hva trenger vi av forskning og infrastruktur for å løse dem?»

Se program her. 

Av hensyn til servering ber vi om påmelding her senest fredag 2. mars. 

Hvor
Fredrik A. Dahls vei 8, 1430 Ås
Når
7. mars 2018, kl. 09.30 - 15.00