Mattrygghet – Bakteriefeller og muggsopper

Flere foredragsholdere fra Veterinærinstituttet er med når Teknologisk Matforum inviterer til TeMa-dag i Oslo onsdag 26. oktober.

Mattrygghet er i høyeste grad avhengig av at vi har kontroll med ulike bakterier, både med tanke på import av råstoff, bakterier som kan oppstå ved feil rengjøringsmetoder, bakterier som kan overføres fra dyr til mennesker, bakterier du og jeg kan bære med oss og uforvarende smitte over til mat.

Temadagen vil omhandle ulike matgrupper med fokus på hvordan vi oppdager bakterier og sopp, konsekvenser og hvordan i størst mulig grad kontrollere det. Foredragsholderne vil også bli utfordret på hvordan krav om mindre salt og sukker kan ha for den mikrobiologiske kvaliteten på ulik mat, og det blir rom for å stille spørsmål til de enkelte foredragsholderne.

Program

Fra Veterinærinstituttet kan du høre Taran Skjerdal prate om ”Hvilke bakterier trives i fisk og sjømat?” samt ”Utfordringer ved bearbeiding av sammensatte matprodukter”. Mona Torp vil presentere ”Hva finner vi i grønnsaker, korn, frukt, bær, tørket frukt, sopp, linser, frø etc" og Ida Skaar vil prate om ”Mugg og muggsoppgifter i ost og andre melkeprodukter”.

Påmelding

Send mail til post@teknologiskmatforum.no

Hvor
Grensen 19 Oslo
Når
26. oktober 2016, kl. 09.30 - 15.45