Lansering av Fiskehelserapporten 2019

20. februar ble Fiskehelserapporten 2019 lansert. Her finner du lenke til video og presentasjoner fra arrangementet. 

Hvordan står det til med helse og velferd til norsk oppdrettsfisk samt for villfisken i anno 2019? Hva vet vi om risikobildet framover? Torsdag 20. februar kl. 13.00-16.00 invitererte Veterinærinstituttet til lansering av Fiskehelserapporten for 2019 i Auditoriet ved VilVite i Bergen. Arrangementet blir streamet, lenke nederst i saken.

Fiskehelserapporten er en årlig statusrapport for helse- og velferdssituasjonen for fisk med vekt på oppdrettsfisk. Rapporten er bygget på offisiell statistikk, data fra Veterinærinstituttet og private laboratorier samt en spørreundersøkelse blant aktører innen fiskehelse og forvaltning.

Arbeidet med årets rapport er utført av en redaksjonskomité ledet av fagansvarlig fiskehelse Ingunn Sommerset, med Edgar Brun som ansvarlig redaktør. Det blir presentasjon av sykdomssituasjonen på et nasjonalt og regionalt plan samt foredrag på utvalgte sentrale tema i rapporten. Det blir anledning til kommentarer og innspill fra deltakere.

Opptak av presentasjoner

Her finner du opptak av presentasjonene

Presentasjoner

Program

  • 13.00 – 13.20: Kaffe m/frukt og snack i foajeen
  • 13.20 - 13.30: Velkommen og overlevering til Mattilsynet, Edgar Brun
  • 13.30 – 14.00:  Presentasjon av Fiskehelserapporten 2019, Ingunn Sommerset
  • 14.00 - 14.15: Dødelighetstall og lansering av ny applikasjon, Britt B. Jensen
  • 14.15 - 14.30: Status fiskevelferd 2019, Siri Gåsnes
  • 14.30 – 14.45: Pause m/påfyll av kaffe og te
  • 14.45 – 14.50: Premieutdeling spørreundersøkelsen 2019
  • 14.50 – 15.05: Pankreassykdom og smittekontroll, Britt B. Jensen
  • 15.05 – 15.20: Laksepox kan gjenskapes eksperimentelt, Mona Gjessing
  • 15.20 – 15.35: Pasteurellose  en «emerging disease», Hanne K. Nilsen
  • 15.35 – 15.50: Hva skjedde med villaksen i Enningdalselva, Brit Tørud
  • 15.50 - 16.00 - Avslutning, Edgar Brun
Hvor
Thormøhlens gate 51, 5006 Bergen
Når
20. februar 2020, kl. 13.00 - 16.00