Avslutningseminar SEQ-TECH: Etablering av ny sekvenseringsteknologi for å styrke beredskapen

Onsdag 27. september kl. 12.00-15.30 inviterer Veterinærinstituttet til avslutningsseminar for prosjektet SEQ-TECH, som har hatt som mål å styrke instituttets rolle innen beredskap på smitte og sykdom, som kan ramme dyr i vann og på land, mennesker og miljø. Ved å etablere ny sekvenseringsteknologi, såkalt «Next-generation sequencing», vil instituttet effektivisere arbeidet med diagnostikk, smittesporing og håndtering av sykdomsutbrudd. Seminaret er holdt i samarbeid med Illumina, siden en stor del av helgenomsekvenseringen av bakterier og virus har foregått på Illumina- plattformen.

Laboratorie Ås_banner.jpg
Fra Veterinærinstituttet molekylærlab på Ås. Foto: Shane Colvin

Formålet med seminaret er å formidle hvordan Veterinærinstituttet har jobbet med prosjektet og hva man har oppnådd. Hovedresultatene vil bli presentert, og det vil gi muligheter for samarbeid og erfaringsutveksling, og også mulighet til å lære noe om hvordan Veterinærinstituttet jobber på dette området.

Instituttets ansatte vil fortelle om hva som er bygget opp gjennom prosjektet og hvilke muligheter det gir, samt resultater fra arbeid knyttet til dette. 

I SEQ-TECH-prosjektet har man brukt Illumina-plattformen for å gjøre nesten all helgenomsekvensering av bakterier og virus, i tillegg til mange andre tester (metagenomikk, RNASeq (RNA sekvensering). Illumina har flere sekvenseringsmaskiner, og to av disse brukes på Veterinærinstituttets molekylærbiologilab på Ås.

Avslutningsseminaret vil forgå på engelsk.

Hvor
Bikuben på NMBU , Elizabeth Stephansens vei 15, 1433 Ås
Når
27. september 2023, kl. 12.00 - 15.30