Lusestrategispill

Bli en virtuell lakseoppdretter og lær om utfordringene med å håndtere lakselus. I dette spillet vil du navigere gjennom produksjonssykluser, velge lusebehandlinger og balansere økonomi med etisk ansvar. La oss dykke inn i oppdrettets komplekse verden.

Lakselusspillet.png

I spillet simuleres hver produksjonssyklus over en periode på 1,5 år, som speiler den reelle tidsrammen for kommersielt lakseoppdrett. Gjennom denne syklusen vil du stå overfor varierte utfordringer knyttet til lakselus, inkludert sesongbaserte endringer i lusas levetid og reproduksjon.

Din evne til å håndtere disse utfordringene med passende behandlinger og strategisk omtelling av laks (se informasjonsboks), vil direkte påvirke helsen til fisken og suksessen til din oppdrettsvirksomhet.

Lakselusmodellen som brukes i simuleringene er den samme som brukes når forskere skal undersøke ulike strategier for å kontrollere lakselus. Se lenker til vitenskapelige artikler og prosjektnettsiden nederst på siden.

NB! Om du sist brukte spillet før 1. mars 2024, må informasjonskapsler slettes for å bruke nyeste versjon av spillet.

Gå til spillet


Lakselusmodellen er utviklet av Norsk Regnesentral og lusestrategispillet av Veterinærinstituttet i samarbeid med Ecofluent AS og Megapop AS, som har laget den endelige versjonen av spillet.