Veterinærinstituttet skal bidra til bedre akvakultur i Middelhavet

Denne saken er eldre enn to år

Instituttets eksperter med kompetanse innen epidemiologi skal delta i H2020-prosjektet MedAId, et fireårig forskningsprosjekt som har som formål å forbedre fiskeproduksjonen i Middelhavet. Prosjektet samler de beste akvakultureksperter fra over 30 organisasjoner fra 12 land.

MedAID (Mediterranean Aquaculture Integrated Development) ble lansert nylig og er en del av EUs Horizon2020. Europa bruker i dag dobbelt så mye sjømat som det produserer, og fyller gapet med import. Prosjektet vil ta opp viktige faktorer for å forbedre akvakulturproduksjonen i Middelhavet. Det vil spille en nøkkelrolle for å identifisere de viktigste suksessfaktorene for å øke veksten innen marin sektoren.

Erfaring fra norsk akvakultur vil bli en viktig ressurs i prosjektet og Veterinærinstituttet eksperter innen epidemiologi, Edgar Brun og Saraya Tavornpanich, skal lede arbeidspakken om helseforvaltning, sykdommer og fiskevelferd.

Det vil bli fokus på seabream og seabrass som er to av de viktigste produserte artene i Middelhavet. MedAID skal samarbeide med interessenter fra hele sektoren og vil foreslå innovative verktøy og praktiske løsninger for å øke veksten og produktiviteten i Middelhavet

Du finner mer info om MedAID her. 

Del artikkel