Riksrevisjonens merknader

Denne saken er eldre enn to år

-Vi tar det meget alvorlig at Riksrevisjonen finner å ikke kunne uttale seg om regnskapet til Veterinærinstituttet. Vi håper samtidig at det omfattende arbeidet som er gjort i 2015 og 2016 - og som fortsatt pågår - ved instituttet for å forbedre økonomimodell og internkontroll vil lykkes, sier konstituert adm. dir. Merete Hofshagen i en kommentar til Riksrevisjonens merknader til Veterinærinstituttet i Dokument 1 (2016-2017).

- Vårt mål er å legge til rette for korrekt regnskapsrapportering så raskt som mulig slik at regnskapet kan revideres. I forståelse med Landbruks- og matdepartementet jobber vi i år iherdig med virksomhetsstyring og internkontroll for å få nødvendige rutiner, prosessbeskrivelser og systemdokumentasjon på plass. Det er krevende å tilpasse et nettobudsjettert forsknings- og beredskapsinstitutt med et komplekst samvirke mellom statlige bevilgninger, forskningsprosjekter og kommersielle inntekter til de statlige regnskapsstandardene.

-Veterinærinstituttet anvender tildelte bevilgninger i tråd med Stortingets forutsetninger. Merknadene fra Riksrevisjonen viser at systemet vårt ikke har vært tilstrekkelig dokumentert. Vi har imidlertid god tro på at vi med det pågående arbeidet har denne dokumentasjonen på plass innen kort tid, fortsetter Hofshagen.

Riksrevisjonen har også kommentert informasjonssikkerheten ved instituttet. Her er det gjort en gjennomgang og revidert rutiner samlet i en ny informasjonssikkerhetspolicy som løfter dette arbeidet. Veterinærinstituttet vil også innen utgangen av 2016 utvide sin internrevisjon til også å omfatte økonomi, informasjonssikkerhet og andre administrative elementer.

Del artikkel