Gudmund Holstad slutter som direktør ved Veterinærinstituttet

Administrerende direktør for Veterinærinstituttet, Gudmund Holstad, meddelte sine medarbeidere i dag at han går av. Han er blitt enig med styret for Veterinærinstituttet om å gå over i en annen vitenskapelig stilling ved instituttet.

Styret for Veterinærinstituttet takker Holstad for hans store innsats for å utvikle virksomheten og den faglige aktiviteten ved Veterinærinstituttet som direktør i 4,5 år.

Konstituert direktør fra og med 1. juli 2016 er Merete Hofshagen. Hun er utdannet veterinær med doktorgrad i mikrobiologi/immunologi, og kommer fra stillingen som leder for seksjon for sjukdomsforebygging og dyrevelferd ved Veterinærinstituttet.

Om Veterinærinstituttet
Veterinærinstituttet er et offentlig forsknings- og beredskapsinstitutt eiet av Landbruks- og matdepartementet. Veterinærinstituttet ble opprettet i 1891 for å hindre utbrudd av alvorlige dyresykdommer som kan smitte over til mennesker. I dag er Veterinærinstituttet like store på fiskehelse som landdyrhelse, og jobber med hele kjeden fra dyrehelse og -velferd til fôr- og mattrygghet. Instituttet har 332 ansatte fordelt på seks geografiske lokaliteter.

Gudmund Holstad (61) har vært administrerende direktør siden 2012.  Han er utdannet veterinær med doktorgrad og professorkompetanse i bakteriologi.

Kontaktperson:
Styreleder Anne Karin Hamre, mobil 979 86 511
Epost: fmsfAKH@fylkesmannen.no

 

Del artikkel