Nyheter

Antibiotikadagen 2014

Den 18. november arrangeres den europeiske antibiotikadagen over hele Europa. I den anledning inviteres det til fagdag om antibiotika hvor tema er antibiotikaresistens og hvilken trussel vi står overfor, og hvilke tiltak og løsninger som er mulig for å redusere denne trusselen.

[ 28.10.2014]

SAV2 i Nordfjord

Veterinærinstituttet har påvist salmonid alfavirus subtype 2 (SAV2) i forbindelse med pankreassjukdom (PD) på en lokalitet med laks i Nordfjord. Dette er første påvisning av SAV2 sør for Romsdalsfjorden.

[ 27.10.2014]

Brukerundersøkelse for bedre hjemmesider

Kan du hjelpe oss å bli bedre? Veterinærinstituttet gjennomfører en brukerundersøkelse for å kunne tilpasse hjemmesidene våre bedre til kundenes og brukernes behov, og vi trenger DIN hjelp. Deltar du i vår brukerundersøkelse, hjelper du oss og forbedre hjemmesidene våre slik at du og andre får en bedre opplevelse når du besøker sidene våre, og du er du med i trekningen av et gavekort på 3000 kroner.

[ 27.10.2014]

Friske føtter - avslutningsseminar for prosjektet. Fra kaos til kontroll.

Prosjektet Friske føtter har hatt som mål å utrydde fotråte hos sau. Mandag 20.oktober arrangerte vi avslutningsseminar på Sandnes.  Veterinærinstituttets medarbeidere, stipendiatene Marianne Gilhuus og Gry Grøneng, presenterte sine forskningsresultater i prosjektet Fotråte hos sau. Forsker Solveig Marie Stubsjøen ga et innlegg omkring de velferdsmessige perspektivene ved fotråte. 

[ 23.10.2014]

Antibiotikaresistens: Ønskjer å forske på alternativ til narasin

Antibiotikaresistens og -forbruk er eit prioritert tema for Veterinærinstituttet. Narasin-spørsmålet, som har vore debattert i media i det siste, er ein del av denne problematikken. Men å fjerne narasin utan å ha sett i verk andre tiltak vil kunne gi meir sjukdom og svekka velferd for slaktekyllingane.

[ 22.10.2014]

Lanserer nettbasert tjeneste for raskere prøvesvar på fisk

22. oktober lanserer Veterinærinstituttet en ny tjeneste der kunder kan registrere prøver og motta prøvesvar via internett. Tjenesten gir mange fordeler i forhold til dagens system og vi oppfordrer alle fiskehelsetjenester og andre aktuelle kunder til å ta i bruk denne nye tjenesten.

[ 22.10.2014]

 

Nyhetsarkiv

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

 

Kommende aktiviteter

Antibiotikadagen 2014
[18 nov 08:00 - 18 nov 16:00]

 

I media

- Amøben kan filtreres bort
[Kyst.no - 30.10.14]
SAV 2 påvist i Nordfjord
[Kyst.no - 30.10.14]

Nyhetene er levert av Meltwater Se flere

Nye forskningsartikler

"Identification of microcystins in a Lake Victoria cyanobacterial bloom using LC-MS with thiol derivatization"
Miles CO, Sandvik M, Nonga HE, Rundberget T, Wilkins AL, Rise F, Ballot A. TOXICON 2013; 70: 21-31
"Stichorchis subtriquetrus in a free-living beaver in Scotland"
Campbell-Palmer R, Girling S, Pizzi R, Hamnes IS, Oines O, Del-Pozo J. VETERINARY RECORD 2013; 173 (3):73

Se flere